Geef een zoekopdracht
Cookievoorkeuren

Hoe te bieden


Hoe te bieden

Online bieden is ongeveer hetzelfde als bieden op een fysieke veiling in een zaal, alleen zit u thuis achter uw computer. Voor degene die nog niet eerder aan een veiling hebben deelgenomen vertellen we graag hoe het werkt:

Handig om te weten dat biedingen "real time" worden verwerkt.

Dit betekent dat je niet telkens de pagina hoeft te verversen om te weten wat de actuele biedstatus is van jouw kavels. De website ververst automatisch elke 3 seconden. Hierdoor zie je altijd je actuele status van het winnen of verliezen en de biedingen van andere bieders.

Bieden

Het belangrijkste op een veiling is het bieden. Bieden op een kavel begint met de openingsprijs welke door Plaats Je Bod of de verkoper wordt bepaalt. Vervolgens wordt er met vastgestelde verhogingen geboden. Aan het eind van de veiling is de hoogste bieder de winnaar.

Om te kunnen bieden dient u zich eerst GRATIS te registreren bij plaatsjebod.nl. Hiermee weten we wie u bent en dat u onze algemene veilingvoorwaarden heeft gelezen en begrepen. Zodra de registratie is voltooid kunt u beginnen met bieden.

Bieden kan op twee manieren.

  1. Bieden met de volgende voorgestelde verhoging door op de "Bieding" knop te drukken en daarna op "Bevestig" te drukken als u uw bieding heeft gecontroleerd.
  2. Bieden met een bedrag hoger dan het voorgestelde bedrag. Voer een bedrag in welke gelijk of hoger is dan de voorgestelde verhoging. Klik op "Bieding", controleer uw bieding en "Bevestig" uw bod. Uw bieding is vervolgens verwerkt en is zichtbaar voor alle andere bieders.

Automatisch bieden

U kunt, als u wilt, een automatisch bod plaatsen waarbij u een maximum bedrag aangeeft. De website biedt automatisch uit uw naam tot uw opgegeven maximum. Hiermee blijft u voor op de andere bieders.

Automatisch bieden geeft u ook de gelegenheid om één keer een maximum bieding te doen en vervolgens af te wachten of u de winnaar bent.

Uw biedgeschiedenis volgen

Tijdens het sluiten van de veiling gaat u naar "biedgeschiedenis" onder "Mijn account" om u te concentreren op alleen die kavels waar u op geboden heeft. Hier heeft u zicht op alle kavels waar u overboden wordt. De biedgeschiedenis pagina wordt "real time" bijgewerkt.

Heb ik gewonnen?

Zodra de veiling is afgelopen wilt u graag weten of u gewonnen of verloren heeft. Op de biedgeschiedenis pagina ziet u uw "gewonnen" kavels in groen en uw "verloren" kavels in rood. Voor de gewonnen kavels ontvangt u [evt. na gunning] een e-mail met een link voor de download van de factuur en betaling van de door u gewonnen kavels.

Kavels zoeken

Het vinden van de juiste kavels is erg belangrijk. Afhankelijk van uw voorkeur kan dit op verschillende manieren.

  • "Zoek": U kunt zoeken naar items met gebruik van de zoekfunctie, deze bevindt zich onder het hoofdmenu. Type de zoekopdracht en klik op "zoek". U kunt de zoekopdracht verfijnen door de categorieën in het "drop-down" menu te selecteren.
  • Categorie: Alle kavels zijn onderverdeeld in categorieën. Dit betekent dat u het zoeken kunt filteren tot specifieke kavels in een bepaalde categorie.